Update + Lassi recipe / recept
I've been so busy with anything and everything that I didn't have time to write. On the other hand, I was working so tedious that I had no inspiration to write. Sounds double. Thinking back, I don't know why I stopped writing and making videos. And yet I actually know it ...
I started very enthusiastic writing on this blog. But when in the third semester I devoted myself to my studies and a few months was much sick, weak, tired and nauseous for a good thing (if you meet me in real life you can now guess that I currently carry a second person with me), the inspiration for writing and making videos disappeared.
I have also not shared anything on Facebook for a long time. I still have a lot of material for YouTube videos. I also have topics for blogs. Yet that does not create anything. Just like a guitar needs to be tuned first (David likes to play right away, that sounds pretty ugly haha), that's how I have to be in the right mood to voice things.
Anyway, here I am again and that is just in time because we are almost starting our new adventure. Our studies are almost finished and in July we will move to Ilam. We will first look for a place to live there with room for a bakery / café and Christian gatherings. It must become a kind of community center close to the university where everyone feels welcome.
But before we move to Ilam, we will first move within Kathmandu to the new Mission Center of our church here (we leave our furniture there and I will come back again around the arrival of little Mr. D or Mrs. A). And we look forward to receiving our guests from the Netherlands there at the end of June! A niece with her boyfriend who will help us move and furnish the new place or with other work. And of course fun trips together. So pray that we quickly find a good place to live and serve in Ilam and please stay up to date through this blog!
I write this blog while enjoying a delicious lassi, a popular yogurt drink here in Nepal. Very easy to make so here is the recipe:
For 1 glass (measure with the same glass):
-half a glass of cold yogurt
-half a glass of cold water
-sugar
-cardamom powder
You can use a mixer or just a whisk or even a fork or spoon.
Mix the yogurt smooth, add the sugar (it contains a lot of sugar, 4 tbsp or more, but it is also possible without it). Mix and then add the water. If you want the lassi thicker, less water. Mix until the sugar is dissolved. Cardamom gives a very tasty sweetish and typical taste. So add your cardamom powder (preferably peeled and ground yourself) or experiment with other spices such as cinnamon or keep it natural. Now mix until a layer of foam has formed. (It doesn't work well with a fork or spoon but the taste is no less. I don't currently have a whisk or mixer.)
Ik ben zo druk geweest met van alles en nog wat dat ik geen tijd had om te schrijven. Aan de andere kant was ik juist zo eentonig bezig dat ik geen inspiratie had om te schrijven. Klinkt dubbel. Terugdenkend weet ik ook niet goed waarom ik stopte met schrijven en videos maken. En toch weet ik het ook weer wel...
Ik was heel enthousiast begonnen met schrijven aan deze blog. Maar met dat ik mij in het derde semester op mijn studie stortte èn een paar maanden veel ziek, zwak, moe en misselijk was voor een goede zaak (als je me in real life tegenkomt kun je inmiddels raden dat ik momenteel een tweede persoon bij me draag), verdween de inspiratie voor het schrijven en maken van videos.
Ook op Facebook heb ik sinds lang niets gedeeld. Voor YouTube videos heb ik nog een hoop materiaal liggen. Voor blogs heb ik ook onderwerpen voorhanden. Toch creeert dat niets. Zoals een gitaar eerst gestemd moet worden (David speelt graag meteen weg, dat klinkt best lelijk haha), zo moet ik ook in de goede stemming zijn om dingen te vertolken.
Hoe dan ook, hier ben ik weer en dat is juist op tijd want wij gaan bijna ons nieuwe avontuur beginnen. Onze studies zijn bijna klaar en in juli verhuizen we naar Ilam. We zullen daar eerst op zoek gaan naar een woonplek met ruimte voor een bakerij/cafeetje en christelijke samenkomsten. Het moet een soort buurthuis worden dichtbij de universiteit waar iedereen zich welkom weet.
Maar voordat we naar Ilam verhuizen zullen we eerst binnen Kathmandu verhuizen naar het nieuwe Mission Center van onze kerk hier (daar laten we onze meubels achter en kom ik ook weer terug rond de komst van de kleine mr. D of mevr. A). En we zien ernaaruit om daar eind juni onze gasten uit NL te ontvangen! Een nichtje met haar vriend die ons gaan helpen met verhuizen en de nieuwe plek inrichten of ander werk. En natuurlijk leuke reisjes doen samen. Dus bid dat we snel een goede plek vinden om te wonen en dienen in Ilam en blijf op de hoogte via deze blog!
Ik schrijf deze blog onder het genot van een heerlijke lassi, een populair yoghurt drankje hier in Nepal. Heel makkelijk te maken dus hierbij het recept:
Voor 1 glas (meet met ditzelfde glas):
-half glas koude yoghurt
-half glas koud water
-suiker
-kardemom poeder
Je kun een mixer gebruiken of gewoon een garde of zelfs een vork of lepel.
Mix de yoghurt glad, voeg de suiker toe (er gaat een hoop suiker in, 4 el of meer, maar het kan ook zonder). Mix en voeg dan het water toe. Als je de lassi dikker wilt, minder water. Mix tot de suiker is opgelost. Kardemom geeft een heel lekkere zoetige en typische smaak. Dus voeg je kardemom poeder (liefst zelf gepeld en gemalen) toe of experimenteer met andere kruiden zoals kaneel of houd het bij naturel. Mix nu tot een laag schuim is ontstaan. (Lukt slecht met een vork of lepel maar de smaak is er niet minder om. Ik heb momenteel geen garde of mixer.)
I started very enthusiastic writing on this blog. But when in the third semester I devoted myself to my studies and a few months was much sick, weak, tired and nauseous for a good thing (if you meet me in real life you can now guess that I currently carry a second person with me), the inspiration for writing and making videos disappeared.
I have also not shared anything on Facebook for a long time. I still have a lot of material for YouTube videos. I also have topics for blogs. Yet that does not create anything. Just like a guitar needs to be tuned first (David likes to play right away, that sounds pretty ugly haha), that's how I have to be in the right mood to voice things.
Anyway, here I am again and that is just in time because we are almost starting our new adventure. Our studies are almost finished and in July we will move to Ilam. We will first look for a place to live there with room for a bakery / café and Christian gatherings. It must become a kind of community center close to the university where everyone feels welcome.
But before we move to Ilam, we will first move within Kathmandu to the new Mission Center of our church here (we leave our furniture there and I will come back again around the arrival of little Mr. D or Mrs. A). And we look forward to receiving our guests from the Netherlands there at the end of June! A niece with her boyfriend who will help us move and furnish the new place or with other work. And of course fun trips together. So pray that we quickly find a good place to live and serve in Ilam and please stay up to date through this blog!
I write this blog while enjoying a delicious lassi, a popular yogurt drink here in Nepal. Very easy to make so here is the recipe:
For 1 glass (measure with the same glass):
-half a glass of cold yogurt
-half a glass of cold water
-sugar
-cardamom powder
You can use a mixer or just a whisk or even a fork or spoon.
Mix the yogurt smooth, add the sugar (it contains a lot of sugar, 4 tbsp or more, but it is also possible without it). Mix and then add the water. If you want the lassi thicker, less water. Mix until the sugar is dissolved. Cardamom gives a very tasty sweetish and typical taste. So add your cardamom powder (preferably peeled and ground yourself) or experiment with other spices such as cinnamon or keep it natural. Now mix until a layer of foam has formed. (It doesn't work well with a fork or spoon but the taste is no less. I don't currently have a whisk or mixer.)
Ik ben zo druk geweest met van alles en nog wat dat ik geen tijd had om te schrijven. Aan de andere kant was ik juist zo eentonig bezig dat ik geen inspiratie had om te schrijven. Klinkt dubbel. Terugdenkend weet ik ook niet goed waarom ik stopte met schrijven en videos maken. En toch weet ik het ook weer wel...
Ik was heel enthousiast begonnen met schrijven aan deze blog. Maar met dat ik mij in het derde semester op mijn studie stortte èn een paar maanden veel ziek, zwak, moe en misselijk was voor een goede zaak (als je me in real life tegenkomt kun je inmiddels raden dat ik momenteel een tweede persoon bij me draag), verdween de inspiratie voor het schrijven en maken van videos.
Ook op Facebook heb ik sinds lang niets gedeeld. Voor YouTube videos heb ik nog een hoop materiaal liggen. Voor blogs heb ik ook onderwerpen voorhanden. Toch creeert dat niets. Zoals een gitaar eerst gestemd moet worden (David speelt graag meteen weg, dat klinkt best lelijk haha), zo moet ik ook in de goede stemming zijn om dingen te vertolken.
Hoe dan ook, hier ben ik weer en dat is juist op tijd want wij gaan bijna ons nieuwe avontuur beginnen. Onze studies zijn bijna klaar en in juli verhuizen we naar Ilam. We zullen daar eerst op zoek gaan naar een woonplek met ruimte voor een bakerij/cafeetje en christelijke samenkomsten. Het moet een soort buurthuis worden dichtbij de universiteit waar iedereen zich welkom weet.
Maar voordat we naar Ilam verhuizen zullen we eerst binnen Kathmandu verhuizen naar het nieuwe Mission Center van onze kerk hier (daar laten we onze meubels achter en kom ik ook weer terug rond de komst van de kleine mr. D of mevr. A). En we zien ernaaruit om daar eind juni onze gasten uit NL te ontvangen! Een nichtje met haar vriend die ons gaan helpen met verhuizen en de nieuwe plek inrichten of ander werk. En natuurlijk leuke reisjes doen samen. Dus bid dat we snel een goede plek vinden om te wonen en dienen in Ilam en blijf op de hoogte via deze blog!
Ik schrijf deze blog onder het genot van een heerlijke lassi, een populair yoghurt drankje hier in Nepal. Heel makkelijk te maken dus hierbij het recept:
Voor 1 glas (meet met ditzelfde glas):
-half glas koude yoghurt
-half glas koud water
-suiker
-kardemom poeder
Je kun een mixer gebruiken of gewoon een garde of zelfs een vork of lepel.
Mix de yoghurt glad, voeg de suiker toe (er gaat een hoop suiker in, 4 el of meer, maar het kan ook zonder). Mix en voeg dan het water toe. Als je de lassi dikker wilt, minder water. Mix tot de suiker is opgelost. Kardemom geeft een heel lekkere zoetige en typische smaak. Dus voeg je kardemom poeder (liefst zelf gepeld en gemalen) toe of experimenteer met andere kruiden zoals kaneel of houd het bij naturel. Mix nu tot een laag schuim is ontstaan. (Lukt slecht met een vork of lepel maar de smaak is er niet minder om. Ik heb momenteel geen garde of mixer.)
Comments
Post a Comment