Oudjaarsdag

Gisteren rond 1 uur 's middags
Vandaag is Oud en Nieuw en ik bak oliebollen. Afgelopen jaar had ik de appels overgeslagen en was het deeg een flop. Ik bak ze met bakpoeder dat scheelt rijstijd maar zonder appels was het niks. Inmiddels is er ook gist beschikbaar in de supermarkt, maar ik ga lekker voor mijn bakpoeder recept. Hopelijk worden het mooie ballen vandaag.


Ik drink nu een kop koffie in Higher Ground Bakery onderweg naar de winkel voor de inkopen. (Ik moest naar de wc omdat ik veel water had gedronken vandaar...)


3 uur. Terug thuis. De eerste stap is om 1 kg kleine appels in kleine stukjes te snijden. M'n arm doet er nog zeer van...


En de volgende 1 kg in ringen. Wist je dat appels zo'n wonderschone ster in zich hebben?


Frituren van de oliebollen.


En dan de appelflappen. Ik had appelringen tekort dus ik ging verder met bananen. (Ik houd er altijd van om iets nieuws te proberen.)


8 uur. Ze staan klaar om mee naar de kerk genomen te worden.
  


Rond 10 uur had ik ze klaar om te serveren bij het kampvuur, maar iedereen was al naar binnen gegaan om te bidden, dus moesten ze wachten tot later om gegeten te worden. Ze stonden heel mooi te zijn voorin de kerk. Meer mensen kwamen en de nacht werd kouder en kouder... Eindelijk hadden we ons laatste gebed dat over 12 uur heenging.


Iedereen ging terug naar het vuur om zich te warmen. En wat is beter dan Hollandse zoetheid te genieten rond een groot vuur in de eerste minuten van het nieuwe jaar?

Comments

Popular posts from this blog

Our Christmas 2020 | Barbote, Sumbek, Shree Antu, Ilam Bazar | Blessed 2...