Oudjaarsdag
Gisteren rond 1 uur 's middags
3 uur. Terug thuis. De eerste stap is om 1 kg kleine appels in kleine stukjes te snijden. M'n arm doet er nog zeer van...
En de volgende 1 kg in ringen. Wist je dat appels zo'n wonderschone ster in zich hebben?
Frituren van de oliebollen.
En dan de appelflappen. Ik had appelringen tekort dus ik ging verder met bananen. (Ik houd er altijd van om iets nieuws te proberen.)
8 uur. Ze staan klaar om mee naar de kerk genomen te worden.
Rond 10 uur had ik ze klaar om te serveren bij het kampvuur, maar iedereen was al naar binnen gegaan om te bidden, dus moesten ze wachten tot later om gegeten te worden. Ze stonden heel mooi te zijn voorin de kerk. Meer mensen kwamen en de nacht werd kouder en kouder... Eindelijk hadden we ons laatste gebed dat over 12 uur heenging.
Iedereen ging terug naar het vuur om zich te warmen. En wat is beter dan Hollandse zoetheid te genieten rond een groot vuur in de eerste minuten van het nieuwe jaar?
Comments
Post a Comment